Általános Szerződési Feltételek

Figyelem! Weboldalunk használatával Ön a következő feltételeket magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A www.mediapc.hu internetes portálon szereplő számítástechnikai eszközök két módon vásárolhatóak meg:

1. Kiskereskedelmi forgalomban a Media Pc Szervíz Kft üzlethelyiségében.

Budapest 1035 Vörösvári út 35.

2. A www.shop.mediapc.hu internetes portálon üzemelő webáruházban az alábbi webáruházon keresztüli (online) Vásárlási Feltételek szerint. A jelen Feltételek tartalmazzák a Media Pc Szervíz Kft (továbbiakban: Eladó) Interneten keresztül megközelíthető úgynevezett virtuális boltjában (webáruházában), azaz a www.shop.mediapc.hu portálon az Eladó által forgalomba hozott termékeket megrendelők, illetve az alábbiak szerint megvásárolni kívánók Eladóval szemben érvényesíthető jogait, illetve az Eladó korlátozott kötelezettségeit és felelősségét. A Vevő a www.mediapc.hu portálon a képernyőn megjelenő megrendelőlap kitöltésével és elküldésével egyidejűleg elfogadja és magára kötelezőnek ismeri el jelen Webáruházon Keresztüli Vásárlási Feltételeket. Az Eladó fenntartja a jogot magának arra, hogy jelen Feltételeket bármikor, a Vevőnek küldött előzetes értesítés nélkül, módosítsa.

A webáruházban történt megrendelés leadását követően a www.shop.mediapc.hu portál - a gyakorlatban néhány percen belül, de legfeljebb 48 órán belül - automatikus email üzenetet generál és küld a Vevőnek, amely nem minősül visszaigazolásnak, az kizárólag a megrendelés sikeres rögzítését és Eladó felé történt továbbítását nyugtázza.

A Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben jelen Vásárlási Feltételek másként nem rendelkezik, úgy a www.mediapc.hu portálon végrehajtott megrendelést követően Eladó munkatársa által telefonon történő visszaigazolás következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között szóban kötött adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre. A megkötött szerződésről számla kerül kiállításra és iktatásra, amely utólag is hozzáférhető. A szerződéskötés lehetséges nyelve a magyar nyelv.

1.500.000 Ft feletti összegű megrendelések esetében Eladó a www.mediapc.hu portálon leadott megrendelést Vevő részéről érkezett ajánlatkérésnek tekinti, melynek alapján árajánlatot ad a termékek szállítására.

Fizetési módok

Webáruházunkban kétféle fizetési módot ajánlunk:

1. Banki átutalás - Kényelmesen és biztonságosan tudja átutalni a fizetendő összeget bankszámlánkra. Az összeg jóváírása után teljesítjük megrendelését.

2. Bankkártyás fizetés - PayPalon keresztül.

A PayPal egy online, minősített számlaszolgáltató, amely lehetővé teszi a bankkártyás fizetést és a bankkártya elfogadását ügyfelei részére. Sikerét annak köszönheti, hogy biztonságos fizetést biztosít azzal, hogy a vásárló személyes és bankkártya adatai kiadása nélkül bonyolítja le a fizetési folyamatot. A PayPal a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. Amennyiben rendelkezel PayPal számlával, az internetes vásárlások során még arra sincs szükség, hogy bankkártya adataidat minden egyes vásárláskor megadd.

Ha nincs PayPal számlád, dombornyomott bankkártyáddal akkor is biztonságosan fizethetsz a PayPal oldalán keresztül. Már több mint 100 országban érhető el a PayPal szolgáltatása és több mint 150 millióan használják. Sajnos a PayPal jelenleg még nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel. Ezen nyelvek közül tudsz választani: angol, francia, spanyol, kínai. A fizetés menete nagyon egyszerű, nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez.

Ráadásul – mint a bankkártyás fizetéseknél általában – Neked nem számítanak fel semmilyen díjat! Míg a normál, netbankos egyszeri átutalás a legtöbb banknál pénzbe kerül. Ha a rendelésed végén a PayPal fizetést választod, oldalunk automatikusan átnavigál a PayPal biztonságos fizetési oldalára.

További információ:

PayPal leírás magyarul: https://www.paypal-europe.com/magyar/index.html
Regisztráció: https://www.paypal.com/hu

3. Utánvétel

A megrendelt terméket postai úton kézbesítjük, a fizetés az áru átvételekor készpénzben fizetendő a postásnak. A fizetendő összeg tartalmazza a megrendelt termék árát, és a házhozszállítás díját ( 2500.- Ft )

Szállítási feltételek

A www.shop.mediapc.hu portálon megtalálható termékek szállítási határideje 10 munkanap. Ezen szállítási határidőn belül Eladó a Vevő részére a megrendelt terméket átadja, kiszállítja, vagy postára adja.

A termékre vonatkozó kárfelelősség és kockázat a Vevőre akkor száll át, amikor Vevő a www.shop.mediapc.hu portálon megrendelt terméket átvette.

Az Eladó a szerződés teljesítésekor, azaz a termék Vevő általi átvételekor adja át a Vevő részére a részletes számlát, továbbá az új termék esetén a Jótállási jegyet.

A Media Pc Szerviz Kft bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat. Készleten nem lévő termék esetén a feltüntetett árak és szállítási idők tájékoztató jellegőek, minden esetben függenek az aktuális beszerzési lehetőségektől is.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek.

Az árlistákban előforduló esetleges hibákért megértésüket kérjük!

A Media Pc Szerviz Kft nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.

A www.mediapc.hu portálon a Vevő választja ki a termék átvétel ill. a kiszállítás módját.

Az Eladó telephelyén történő termékátadás esetén a vételárat szállítási költség nem terheli.
A termékek árának kifizetési módját a Vevő a portálon történő vásárlás során választja ki.

A Vevő kötelessége a vételár választott fizetési mód szerinti megfizetése. A választott fizetési módtól a Vevő csak az Eladó előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a kiszállított termék vételárát a Vevő nem tudja megfizetni, vagy az áru az Eladónak fel nem róható okból nem adható át, a Vevő köteles az Eladónak az áru rendelkezésre állításával és a kiszállításával kapcsolatos költségeit megfizetni.

Az Eladó telephelyén (üzletében) történő személyes termék átvétel esetén a Vevő az árat a termék átvételével egyidejűleg fizeti meg. Amennyiben Vevő a terméket az egyeztetett időpontig, ennek hiányában a megrendeléskor raktáron levő státuszú terméket a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül nem veszi át, Eladó jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni.

Ha a Vevő kiszállítást kér és készpénzzel egyenlíti ki a vételárat, a Vevő a termék kiszállítási költségét is tartalmazó árat a termék átvételekor fizeti meg az Eladónak vagy Eladó megbízottjának ( Posta ).

Garancia, jótállás

Az Eladó jótáll azért, hogy a www.mediapc.hu portálon megrendelt termékek anyag és gyártási hibáktól mentesek.

Az Eladó nem vállal jótállást azért, hogy a termékek üzemeltetése minden esetben folyamatos és hibamentes lesz.

A jótállás egyéb feltételeit a termékre vonatkozó Jótállási jegy tartalmazza.

Az Eladó bizonyos termékek esetén, külön a jogszabályban meghatározott jótállási időn túl is vállalhat jótállási kötelezettséget azzal, hogy az ilyen, jogszabályban meghatározott időn túli jótállással értékesített termékek körét, illetve a jogszabályban meghatározott időn túli jótállás feltételeit maga határozza meg.

Az Eladó ellátja az értékesített termékek 1959. évi IV. törvény (Ptk), illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 117/1991. (IX.10.) Korm. rendelet szerinti szavatossági és jótállási (garancia) javítását, illetve a termékek alkatrészellátását, a termékekhez csatolt Jótállási jegy rendelkezései szerint.

Az Eladó az e pont szerinti szerviztevékenységét a saját szervize, illetve a márkaszervizek útján látja el.

Eladó a használt termékekre 6 hónap jótállást vállal.

Az Eladó fenntartja a jogot arra, hogy jótállási és szavatossági feltételeit a Vevőnek küldött előzetes értesítés nélkül, a jogszabályoknak megfelelően bármikor módosítsa, vagy kiegészítse.

Egyéb jótállások (garanciák) kizárása

A fentiek szerint vállalt jótálláson kívül, illetve a termékekhez nyújtott jótállásról szóló leírásokban foglaltak kivételével, az Eladó semminemű egyéb jótállást nem vállal.

 

Általános javítási feltételek

A javítás elsősorban szervizben, külön megállapodás alapján, kiszállási díj ellenében a megrendelő telephelyén is történhet.

A szerviz a meghibásodott készülék javítására ajánlatot ad, mely 15 napig érvényes. A javítás megkezdésének feltétele a megrendelő részéről az ajánlat szóbeli vagy írásbeli elfogadása. A szerviz a javítás megkezdését előleg fizetéséhez vagy a díj és az anyagköltség előre történő megfizetéséhez kötheti.

Minden felhasznált alkatrész vagy részegység új vagy azzal azonos használati értékű. Eltérő megállapodás hiányában a lecserélt alkatrészek a szerviz tulajdonába kerülnek. A szerviz az általa felhasznált és beépített alkatrészek gyártási vagy anyaghibáira az alkatrész beépítésétől számított 6 (hat) hónapos jótállást vállal. A jótállás nem terjed ki a javító, karbantartó szolgáltatásra, a megrendelő által jogosulatlanul elvégzett karbantartási munkákból eredő hibákra, a megrendelő által biztosított szoftverre, ill. alkatrészekre, vagy helytelen használatra. A nyomtatók vonatkozásában az utántöltött/gyártott (nem eredeti) kellékek (tintapatron, toner) használatából eredő károkért a megrendelő tartozik kizárólagos felelősséggel

A megrendelő a felmerült költségeket, a kiszállási díjat és a munkadíjat abban az esetben is köteles megfizetni, ha a hiba nem javítható, vagy a megrendelő úgy dönt, hogy a szolgáltatás elvégzésére nem tart igényt.

A javítás határideje 14-30 munkanap, amitől szükség esetén eltérhetünk. A szerviz a termék átvételéről elismervényt ad a megrendelő részére, amellyel a Szerviz igazolja a készülék átvételét és a megbízás elfogadását. A szerviz csak az elismervényen szereplő termékért és az elismervényen feltüntetett tartozékokért vállal felelősséget.A szerviz a terméket az átvételi elismervény eredeti példánya ellenében adja ki.(így igazolja a megrendelő a termék tulajdonjogát).A terméket a megrendelőnek jogában áll átvételkor kipróbálni. A termék átvétele a munka elvégzésének igazolását jelenti.

A szerviz a javítás ÁFA-val növelt összegéről a munkalap alapján számlát állít ki. A fizetés módja készpénz vagy bankközi átutalás, kivéve, ha a felek ettől eltérően állapodnak meg.

A kijavított terméknek az értesítéstől számított húsz naptári napot meghaladó késedelemmel történő átvétele esetén naponta nettó 300,-Ft tárolási költséget érvényesíthet a szerviz. Hat hónapot meghaladó átvételi késedelem esetén pedig jogosult az eszköz értékesítésére.

A felelősség korlátozása

Az Eladó nem vállal semminemű felelősséget az adatvesztésből, a szoftver-helyreállításból, állási időből a Vevőnél keletkezett károkért, illetve elmaradt haszonért.

Az Eladó nem vállal semminemű felelősséget továbbá a Vevőnél bármilyen okból a termék használata során jelentkező következménykárokért sem. A Vevő által a termékeken használt, tárolt, képzett adatok rendszeres mentése a Vevő kötelezettsége.

Eladó nem továbbá nem felelős az alábbiakért:

  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az áruház akadálytalan működését és a vásárlást.
  • A webáruházban megjelenített termék kifogyása. Az Eladó bármely ajánlata csak a készlet erejéig érvényes.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
  • Bármely irat - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - elvesztése, vagy megsemmisülése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
  • A Vevő felelős a a www.mediapc.hu portálhoz való kapcsolódásáért és a vásárlásért. Az Eladó nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

Az Eladó szabadon megváltoztathat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a www.mediapc.hu portálon történt megjelenítés időpontjától lép életbe. 

A termék visszaszolgáltatása

a.) A Vevő az Eladóval kötött szerződéstől, 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A Vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a terméket átvette.

A Vevő nem gyakorolhatja elállási jogát személyi számítógépre vonatkozó szoftver esetében, ha a csomagolást a Vevő felbontotta. A Vevő elállási jogát a fentiekben meghatározott határidőn belül az Eladóhoz eljuttatott írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja. Indoklás nélküli elállás esetén a Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A visszaszállítás során a kárveszély Vevőt terheli, ezért javasoljuk a termék biztonságos csomagolását, amire legcélszerűbb a gyári csomagolás. Ha a Vevő indoklás nélkül, a fent meghatározott határidőn belül, a fenti feltételeknek megfelelően kívánja a terméket visszaszolgáltatni, a Vevő által kifizetett összeget az Eladó az elállást követő harminc napon belül visszatéríti a Vevőnek. Amennyiben a Vevő eláll a szerződéstől, köteles visszaszolgáltatni minden, eredetileg a termékhez mellékelt és átvett tételt (ideértve például a szoftvereket, kézikönyveket, vezetékeket, dokumentációt). Ha a Vevő a visszaküldött termékhez nem mellékel minden, eredetileg a Vevő részére átadott tételt, az Eladó fenntartja magának a jogot arra, hogy a hiányzó tételekért díjat számítson fel a Vevőnek. Eladó követelheti a fogyasztótól a (visszaszolgáltatott) áru nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését.

b.) Amennyiben a terméket az Eladó üzemképtelen állapotban adta át a Vevő részére, és Vevő a termék átvételétől számított három munkanapon belül él jótállási igényével és kéri a termék kicserélését, az Eladó a terméket kicseréli.

Egyéb feltételek

A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény (Ptk.), az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

Rendelés

Érvényes rendelést Ön csak regisztráció után, a szállítási és számlázási adatainak megadásával adhat fel. A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni. Természetesen lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is, így akár ajándékot is küldhet áruházunkból. A regisztrációt megelőzően, vagy követően kosarába elhelyezheti a kívánt termékeket. Itt választhat fizetési és szállítási módot. A szállítási cím megadása után az áruházi szoftver automatikusan kiszámítja a fizetendő szállítási díjat.

 

A vásárlás azaz a megkötött szerződés írásban kötött szerződésnek minősül.

^